Thursday, July 25, 2013

Berakhir Sudah



Assalamualaikum & Salam Ramadhan :')


Nak dekat seminggu dekat rumah, baru nak update bloggg. Ohhoiiii seronok sangat bercutiiii sakan dekat rumah. Cuti yang tak tau sampai bila penghujungnya. Penganggur katakan. Alhamdulillah , dapat lalui tiga tahun kat UKM dengan jayanya. Siap join program lagi lepas habis viva projek akhir. Tahniah untuk diri sendiri  (Y___Y)


Balik rumah aritu, kereta padat dengan harta karun. Tiga tahun kat UKM, dah namanya gegirl, barang harus banyak. Setiap kali balik, setiap kali tambah barang. Bila dah habis belajar, nak bawa balik rumah, baru tau erti penyesalan bawak barang banyakkkkkk. Bertolak lepas solat Subuh macam tu, dengan kereta penuh barang di segenap seat. Tak cukup space dah. Drive sorang plak dari Bangi sampai Kota Bharu. Alhamdulillah selamat sampai. Dulu memang dah biasa drive sorang dari Dungun ke Kota Bharu, sekarang catat record baru-- Bangi ke KB. Syabasssss beteyyyy! Nak berjaya, jangan mudah susahkan orang. Cuba dulu berdiri dengan kebolehan diri sendiri. Belum cuba, belum tau. Kan ?




Btw, bila dah seronok buka puasa kat rumah. Lupa plak diri ini dah habis belajarrr. Kena cari kerja la pulakkk. Aigoooo.. Semoga dimurahkan rezeki, nak cepat-cepat dapat kerja. Sekarang ni dapat feedback dari company untuk sesi interview dah. Kena pergi KL la pulak, aduhai.. Dugaan bulan-bulan puasa ni kan. InsyaAllah dipermudahkan segalanya. Berdebar jugak wei nak kena attend interview ni.




Semalam siap kena interview by phone. Tu pun dah gelabah walau tak nampak muka orang yang bertanya. Nanti nak kena face to face interview plak dah. Harusss cuak! Do the best je la, dapat tak dapat tu belakang kira. Asal diri dah mencuba kan  :-)


Minggu depan tu interview. Dua interview sedang menanti. Semoga berjaya untuk diri sendiri.


Hati fikir nak kerja lagi , berbanding nak beraya. Tahun ni 4 pasang baju kurung. Apahal? Mentang-mentang next year, kena guna duit sendiri beli baju raya kan. Ermmmmm tahun depan mesti kena bagi duit raya kat adik-adik dah kan. Rasa macam tua plak. Agak-agak dah boleh kawen tak? Hihihihi .



Kasi poket tebal dulu, ilmu penuh di dada. Baru fikir kawenggggg. Auuuuwwwwmmm -,-

xoxo
kiss and big hug

5 comments:

anis hayati said...

ok kagum! ahahaa tahniah da abis belajor..ekekeke

Arol Mubin said...

Setelah mengharungi pelbagai ujian dan cabaran, akhirnya berjaya tamatkan degree. Tahniah, kak Wani! :) Semoga berjaya untuk interview kerja! :) Tahun depan boleh hulur duit raya kat Arol jugak. :D

boni kacak said...

hahaha. betul tu.. kasi tebal dulu poket.hehehe

dear xila said...

dikesempatan ini sy mahu mintak wet rayeee hehe ;p

fahmimustakim said...

good luck pelangi ;)

Related Posts with Thumbnails