Saturday, September 14, 2013

Dunia Baru



Assalamualaikum    :')


Dunia baru, tiada lagi istilah assignment, kuliah, kuiz, final exam, nak kena study. Alam pekerjaan bermula sudah. Betapa sibuknya hari-hari, bila dah start kerja. Nak cari pengalaman bukan senang kan. Bersabar dan terussss maju ke hadapan. Pasti ada yang terbaik untuk kita di hadapan sana. Wait and see je....


*google*


Sebenarnya, dapat kerja tu untuk 3rd interview. Dapat offer kerja pun on the spot, lebih kurang 15 minit lepas interview, masa tu dah vroom vroom nak balik Kelantan dari Petaling Jaya. Masa tu tengah sembang-sembang dengan mama. Share pasal soalan apa yang ditanya interviewer. Lepas tu, bunyi phone call, terus berhenti kereta tepi jalan, dapat offer kerja tu. Mestilahhhhhh happy kan. Tak sia-sia mama apply cuti kan. Thanks for everything , my family.


Dah tau dapat kerja, masa on the way balik tu, drive sambil senyum dan happy gituuu. Sape tak happy kan. Nanti boleh ringankan beban family, boleh belanja adik-adik sekali. Rezeki dapat kerja awal-awal. Bersabar itu indah  :-)


Bulan depan konvo, cannot wait to see my mama abah :")


Raya macam tak dapat balik. Beraya kat sini je la jawab dia. Seriussss sebak!



Okbye!




xoxo
kiss and big hug

4 comments:

Hafiz Hafizol said...

Kak dh keje ? keje apa kak company mna? nanti belanja sy etek neh. hehehe... Jumpa Konvo nanti. Rindu Kak Wanie.. =P

Hafizin Jamil said...

bereh doh tuh.. belanjo nasik kerabu. haha

iszati said...

Congrats dapat keje :) n hv fun convo n nie first time bc blog u

Liyaa Mf said...

Congrats dah dpt keje. Keje rajen2 okeyyy takleh nak malas2 lg cam masa study dulu :P

Ngah carik keje gak ni. Dah besepah anta resume, still lum dpt interview. Doakan okeyyy! Eh, sama la. Bkn 10 ni nak konvo gak. Congrats to us! Hehe :D

P/s: Dah update dah. Fuhhh! Lama gila cuti blogging :P

Related Posts with Thumbnails