Thursday, March 17, 2011

tren terbako. panggil hero .

Assalamualaikum dan Salam Ceria...


kehadapan rakan rakan alam maya.... cheh !

moshi-moshi.. senyum sambil kelip-kelip mata .. :)
aduhai.. rindu ketat-ketat sama si Pelangi Chenta.. dah tak lama nak final.. memacam kerja sekarang kena submit.. malas betul nak fikir kan ..

entry kali ni nak story mory pasal 6 Mac yang lepas.. kita orang (Pelangi dan kekasih gelap ku, Cik Tia ).. kita orang memang suka sangat bila bab jejalan ni haaa.. so, kita orang nak pergi sunway pyramid.. punyalah naik ktm.. terbakar wei.. ni sebab kes Hantu Kak Limah ke hah agak-agak korang.. yela si bekas penari tu asyik nak " kita bako jer.. bako bako... " habis isu ktm pun nak dibako.. wtfish ! 

time tu naik tren dari KLSentral... nak turun kat Subang.. time tu, memang manusia sangat ramai..selaku pencinta warna pelangi terpaksa berdiri.. aduhai.. tetiba kan, punyalah berbau hangit semacam.. tak kan ada orang masak kot dalam ni.. tak masuk akal betol kan.. so, buat tak tau jer...

tapi, memang tren asyik mati jer.. pelik binti ajaib wei.. tak pernah lagi naik ktm tetibe berhenti.. kalau berhenti pun dekat stesen jer.. walau asyik berhenti je.. aku punya buat tak tau je. kot-kot sesaje kot driver dia nak main-main kan... hahaha ..

memang stuck habis lah.. berpeluh jugak lah sikit.. tapi still wangi lagi okey.. :)

bau hangit makin membuak-buak kat hidung ni haaa.. wtfish tol.. pastu brhnti plak tu... tengok-tengok cam manusia turun dari tren. " eh eh !! apa hal ni wei... ke kat sini ajal aku ke wei.... oh Tuhan... ".. tu dialog dalam hati okey.. takde orang tau pun.. hehehe...

dengan semua manusia tengah sibuk nak turun dari tren.. sibuk cari pintu yang terbuka.. cuak tau tak.. tak pernah lagi mengalami cam gini lagi.. kalau mama tau, mesti mama risau kan.. pastu memang akan kena marah.. 

pintu yang terbuka ada berapa je wei, manusia dalam tren tu ramai kot weh.. cam mana nak keluar nie.. ada plak si hero datang.. hero tamil wei.. maaf aku tak terpikat. cuma terpegun :) cheh ! cam dalam drama plak dah .. memang sempoi.. dengan gagah dan segaknya dia pecahkan kunci kecemasan untuk buka pintu.. wah ! terkaku sekejab ..

mata duk kelip-kelip tengok kat luar sana.. 

" nak turun ke tak nak nie.. " fikir banyak kali kot ...

tinggi weh nak terjun dari tren.. ingat ni program plkn ke.. dah la tinggi.. pastu kat bawah tu berbatu-batu.. kan sakit kalau jatuh dengan port yang tak betul.. orang duk sibuk nak keluar.. aku duk fikir nak turun ke tak dari tadi lagi.. senget tol...

ada plak makcik india tu.. dia cakap " u will do it.. i can help you.. ".. memang bagus betul.. tu lah dinamakan 1 Malaysia kan.. terharu kot wei.. dia macam putera raja plak tunggu kat bawah.. tunggu bidadari malam ni nak melabuh ke bawah.. akhirnya berjaya gak .. jasamu dikenang makcik :)


gambar kat atas tu.. sapa plak jadi model papan tanda.. takde kaitan antara hidup & mati tau.. tercapture dengan mangsa kepada tren terbako jugak .. hehehehe | peace !

lepas turun dari tren, apa lagi. kami jalan sampai ke stesen Petaling.. memang lama lah tunggu next tren.. tren yang terbako tu kan.. takde lah terbakar semua okeyy.. tapi memang ada keluar api kat bawah tu.. mungkin brek rosak kot.. memandai je reka kan.. macam lah mekanik.. hihi ..

macam tu lah kenangan yang sangat best kot.. ada plak pengalaman jalan-jalan atas laluan tren. hebat tak kami.. hahaha | bukan calang-calang orang boleh nak lenggang kangkung atas laluan tren tu .. 

alhamdulillah kami takde apa-apa.. cuma rasa sangat penat hari tu.. dengan kes macam tu.. nak tunggu tren seterusnya tu yang jadi lemah sikit.. memang lama tol.. sabar je la... ohoho ...


tu cubaan tak berani mati... hek hek hek .. orang sibuk duk berjalan nak pergi stesen kat depan tu.. kita orang sempat lagi capture picha kat sini.. lantak lah orang nak cakap apa.. asal puas hati kot .. dah bukan selalu leh mengalami pengalaman yang pahit dan kelat ni  ;)


tu plak kekasih hati saya.. bukan si baju hitam tu .. tapi si baju ungu .. memang penat lah hari tu.. lepas je jejalan kat sunway.. kita orang pergi cop tapak kaki kat sogo plak.. mana tak penat.. seharian duk membazir masa kat mall... bila perlu study.. terus jadi lembik dan lemah.. hahaha |

sekian sudah berita dari tvPelangi . the end  . . .

xoxo
kiss and big hug

Saturday, March 12, 2011

air mata free .

Assalamualaikum ....


selamat hari sabtu ye kalian makhluk alam maya . . . malas nak layan perasaan sangat kot.. membazirkan masa kan.. tapi macam tak boleh nak cover macho kot bab feeling ni.. siot betul jer rasa hari ini...

hurmmm.. tadi pergi kolej sebelah.. sambil layan perasaan.. amik angin pepagi kan.. otak melayang.. jalan tak pandang kat jalan.. nasib baik tak jatuh tadi.. punyalah tersepak batu tadi.. memang sedih tol bila pikirin tadi...

takpelah.. kalau jatuh kan best.. boleh menangis terus.. jadikan alasan luka sebab jatuh.. tu yang nangis kan.. tak malu tul.. macam kanak-kanak tak dapat lolipop jer..... dah la ni macam nak demam.. lagi pun kelmarin seharian kena hujan.. rindu mama ...... :(

korang korang.. first time kot arini.. makan sambil menitis airmata.. nasib baik airmata tak jadi kuah pada nasi tadi.. kalau tak mesti tak best kan... kan kan kan...

biasalah kan.. perempuan ni memang mudah tersentuh dan cepat menitiskan airmata.. tapi menangis dalam hati lagi pedih dari menangis luaran...

semoga warna pelangi akan muncul.. sekarang dalam warna kelabu lagi..

video

tu haaa.. video melly.. lagu kembalikan senyumku... layan....


xoxo
kiss and big hug

Friday, March 11, 2011

Aksesori Mak Enon Giveaway .

Assalamualaikum dan Selamat Malam ...



tetibe rajin plak malam ni.. Jom join givewayyy mak enon ;)
meh shopping aksesori mak enon :)


ni kena tag plak 5 orang.. sapa yang bertuah yeee.. jom usha :)
untuk keterangan lanjut pasal giveaway ni.. 
korang usha tuan empunya blog....



xoxo
kiss and big hug

dream high. drama korea lagi..


Assalamualaikum dan Salam Peluk Cium. . .


rindunya nak manja manja dengan si kekasih hatiku Pelangi Chenta.. dah banyak hari tak jenguk sini.. lama giless jugak lah Pelangi tak blogwalking.. sorry beb !!

bukan kes nak bersara dari dunia blog ni.. tapi.. masa tidak mengizinkan.. cheh !! takde lah busy mengalahkan perdana menteri.. tapi paham-paham lah.. sem ni dah makin berpadat-padat.. jadual tidur waktu petang memang dah takde.. kesian bantal kesian katil kesian kesemuanya.. mesti duk rindu rindu tuan dia yang makin belon nie haaa.. 

assignment berlambak-lambak.. tapi sifat M tetap bersemadi.. so, susah betul nak jadi budak rajin ni.. :)

dalam busy busy-an tu.. menyempat lagi kot layan drama korea... hehehe | daripada layan perasaan yang ntah pape ni.. benci kot layan perasaan.. so, ngadap drama korea lagi bagus .. korang dah tengok belum "dream high"... ??? Pelangi baru jer abis tengok kejab tadi.. OST drama tu semua best best ;)

best.. i love Song Sam Dong .. dia comel sangat okey.. cute sesangat. dah la asyik dengan airmata... 

cute kan. tapi picha ni tak berapa nak cute lagi. banyak lagi picha kat bawah tu ;)
drama ni berkisar kan budak sekolah... sekolah muzik cam gitu lah.. bukan main susah nak masuk belajar kat situ.. orang yang layak jer yang boleh masuk kat situ..

dalam drama ni.. ada 6 pelakon hebat sebagai pelajar sekolah muzik tu yang sering bergelut dengan masalah masing-masing kan :)

pelakonnya adalah Kim Soo Hyun sebagai Song Sam Dong, Taecyeon sebagai Jin Gook, Suzy sebagai Go Hye Mi, Ham Eun Jung sebagai Yoon Baek Hee, Wooyoung sebagai Jason dan IU sebagai Kim Pil Sook.. mereka sangat comel :)

mereka bersatu untuk menggapai cita-cita yang satu.. menjadi superstar :)
korang tengok lah sendiri drama ni.. baru best.. kalau Pelangi duk hurai bagai.. makin tak syok la korang duk layan nanti kan :)

semestinya bila ada review drama korea.. pasti ada gambar gambar kacak kan :)

ni laaa nama sekolah muzik tu :)
siap ada interview dan sesi kena nyanyi lagi kalau nak masuk sekolah nie.. hebat tol....

cute sangat. ni mak song sam dong ;)

comel sangat.. rambut tu yang penting... peace !


first sekali.. dak-dak nie masuk kelas yang tak special.. disebabkan masalah tertentu..
cute betul ;) love song sam dong !!
meletup gitu.. comel lahhh song sam dong ...

tak habis habis duk asyik dengan suka kat song sam dong kan ;)




gambau kat atas tu time my jantung hati..(perasan jerkk tau)... si song sam dong kena pasu bunga dari tingkat atas.. demi selamatkan go hye mi.. kan best kalau ada boy camni.. memang dah jatuh hati.. memang teristimewa di hati.. sanggup gadaikan nyawa untuk si girl .. so sweet ......


Kim Pil Sook bersama cikgu.. ni time dia masih chubby. cuteee~


comelkan song sam dong ?? yang belah kanan tu haaa kalau nak kenal.... peaceeee ! 


yang ni lagi lagi cuteee si song sam dong ..

6 pelajar yang hot gitu :)
ni time pertandingan. mereka dapat nom 3. lepas tu, dah boleh masuk kelas special :)
kesian kat my song sam dong . . .
yang pakai spek tu cikgu mereka yang paling disayangi & banyak berkorban :)

sapa dah tengok drama ni angkat kening cepat... buat macam ziana zain buat.. hikhikhik |

kat bumi ukm ni hujan laaa.. rindunya nak kacau si meow tidur kat rumah.. cam biasalah kat rumah, kalau hujan jer, meow meow sekalian suka tidur.. tu hobi tetap dia bila hujan jer... time tu jugak lah Pelangi kacau dia.. pastu tup tup tup... tertidur sekali :)

xoxo 
kiss and big hug

Wednesday, March 2, 2011

tutup mata semua !

Assalamualaikum dan Selamat malam ....



" tak kala bunga gugur ke bumi.. hanya kelopak yang bertaburan menjadi ukiran di tanah. . ."

tetiba plak ayat tak boleh nak blah.. ni bukan blog novelis.. apatah blog pelajar sastera.. saya amik sarjana muda teknologi maklumat (komputeran industri)... giles skema !!

ahaha.. ni lepas tension sikit.. petang tadi ada mid term.. blank kejab otak.. litar yang membuatkan ku fikir dan fikir... last-last tak dapat nak settle kan sampai habis... padam muka ! study malas sangat....

tak sedar sedar lagi yang nak final dekat sebulan lagi.. sebulan kejab je cik kak... pejam celik pejam celik.. pejam tak celik celik.. dah sebulan.. haaa | baru kalut nak study sampai tidur tak cukup kan.. biasalah last minute punya kerja.. bila nak jadi budak nerd yang rajin berkawan baik dengan si buku......

kengkawan semua ! kasi tips sikit nak hilangkan sifat M yang ada pada segelintir pelajar macam Pelangi nie haa, yang liat nak buka buku.. tapi jari tak liat plak nak buka muka buku... ajaib sungguh .... ! memang muka buku sungguh ajaib.. kasi jari makin ligat adalah... kalau ligat baca slide takpe gak.. heheee....

ntah pape plak rasanya tajuk entry kali ini kan ... tapi rasanya sebab picha kat bawah tu haaa.. time dinner kolej beberapa hari lepas.. 28..februari..2011..



" kasih mama sampai ke syurga.. kasih kekasih tak tau setakat mana lagi.. selagi belum diijab kabul.. "

Meh pakat tekan. tengok tengok benda cantik :)

ok lah... lain kali Pelangi blogwalking yup.. sebab malam ni nak tidur awal.. semalam pun tidur nak dekat pukul 5.00 pagi.. esok plak ada lab.. so, good night semua.. terima kasih sudi singgah sini.. :)
kalau komen, makin Pelangi suka... byebye ..


xoxo
kiss and big hug
Related Posts with Thumbnails