Wednesday, October 27, 2010

boleh tak kalau sayang orang tu.nak cakap i love u.


.Assalamualaikum dan Salam Romantik.

aish ! tajuk title sangat romantik tak?? ahaa! berangan jerk kerja, study malas. asyik stado jerk. bila nak berjaya, cemerlang dan gemilang ni. ahaha | first entry ada salam romantik kan. dalam mata penuh dengan bentuk love love love *korang kena tipu. ahaha | boleh ke kuar icon tu dalam mata??? merepek je kan. bila dah tension. banyak lah story yang tak munasabah aku nak create. tak masuk akal plak tu. selamat tengah hari kalian semua. semoga happy bersama yang tersayang tau. tak reti-reti nak sedar, sekarang musim exam pun still nak berblogwalking. aduhhhh ! hari ni kot last aku mengadap blog. nanti aku aktif lepas exam. sebab lepas pada ni, jadual pack giles. memang nak study takut tak sempat mana. so, kena jauhkan si blog pada ku.

dah 2 paper berlalu. : boleh dicakapkan soalan SUSAH sangat. semalam lah yang buat aku naik angin. tengok soalan 1 dah buat muka. tak tengok lagi soalan seterusnya. duk merepek apa ntah dalam kertas jawapan. harap-harap semua ok. takde yang tersangkut. oh no ! no no no ! tak mau weh !!!!

.ni time bersama tia, study untuk lab test 2 programming.
. haaa! cuba tengok, tebal tak mr programming nieyh.

ada 4 paper lagi perlu tempuh. jihad. hahaha | esok paper programming. mantop abis nak kena ngadap buku tebal yang bermuka surat 1575. nombor pun dah cantik. ahaha | ni kena buat peraturan ni. tak boleh study bersama katil empuk. nanti mula lah terlentok dan dibuai mimpi bersama buku tebal itu. tak sanggup nak mimpi pasal tu. wahahaha | oke lah. kat sini saja lah warkah dariku yang tak seberapa. sapa rindu pelangi chenta. tenung jelah bait-bait ku. *hish! takde maknanya ada orang rindu kan. perasan betol.



"bila kau jauh aku selalu rindu
bila kau ada hatiku berbunga"
jaga diri dan senyum selalu. senyum itu pemanis wajah.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

award dari mish purple.

.Assalamualaikum.

ngeee ! mishhh! sayang mish purple !  maaf lah tak dapat nak post awal-awal pasal award tu. sebab sekarang musim exam. ni pun baru pulun 2 paper. masih ada 4 paper. heee! so, malam nie free kan otak sikit dari nak study. hehe.

1. Apa yang sedang bermain di fikiran anda sekarang ?
tengah berangan. nak naik belon, pastu tengok sang pelangi. indahnya ciptaan Tuhan.

2. Apakah nama samaran anda ?
laskar pelangi. ahakss! ada yang panggil pelangi. macam-macam. ramai yang panggil wanie.

3. Senaraikan 3 orang yang anda sayang
mama, abah, adik-adik, ehem-ehem. ngeee!

 4. panggilan untuk si dia
si dia? apa yew. hey kacak. opsss ! *tipu jerk.

5. hadiah yang paling diimpikan dari yang teristimewa
ermmmm. apa yaaa. ohhh ! DSLR.

6. Blog mana yang paling anda suka visit ?
blog mana?? mana boleh bagitau. secreto de amour. ahaks!!

7 . Tag kepada blogger.
cik banana sayang. 

xoxo
kiss and big hug

tag oleh cik miza.


.Assalamualaikum dan Salam Pelangi.

thanks dear sudi tag miss pelangi. thanks cik miza.


 Syaratnya:
Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you.At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If  I tag you, its because i want to know more about you.

fulamak ! (terkejut beruk). 25 notes ?? mati akal sat lagi nak list. HAHA

.
.
.

1) first nak bagitau nama. "Cik Pelangi Binti Hujan". okey tak? *jangan gelak

2) masih muda okeyh. agak-agak berapa ye umur tahun nie. *secret jela.

3) memang anak jati negeri cik siti wan kembang. *merah membara itu kelate.

4) specky. boleh tak nak jadi nerd ??

5) memang caring maring kat kucing. i like ! meow meow.

6) super duper peminat pink yang tegar. baju, selipar, beg dan segalanya.

7) memang pelangi dan warna wanie tak dapat dipisahkan. 

8) mahasiswi UKM yang paling nerd. haha

9) ex-PSMZA. kangen sama zaman muda mudi.

10) anak tunggal. eh! bukan la. anak tunggal perempuan. adik-adik semuanya hero malaya.

11) 22 november - tarikh keramat. *amik notes semua. (bufday ku)

12) tak dapat berpisah dengan mr dbk, mr n95, mr lappy, dan banyak lagi *penat la nak list semua.

13) suka pasang lagu kuat-kuat. biar bingit. yea yeahhhh !

14) peminat si tedy bear comey tuhhh ! alalala tomeynyew. *jangan lupe bagi eak. haha

15) fanatik pada si band indie. HUJAN terbaik lah wokk ! 

16) tak suka kawan makan kawan. *ada ke manusia makan manusia??? 

17) gile lensa. maaf lah kalian semua kalau asyik tengok pelangi chenta tampal gambar tuan blog. dah memang hobi dia. haha

18) suka bila orang manjakan saya. *blushing

19) bila rindu mama, mudah sangat menitiskan airmata. sob. sob. sob.

20) bila dah naik bosan. suka melayan drama korea. tak kira musim exam ke hape. haha

21) coklat ? yummy. sedap tu. nak nak !

22) tak berapa suka dengan manusia yang suka menipu. shit ! tak boleh ke nak cakap benar. macam lah nak amik kisah.

23) 2010 - tahun penuh dengan airmata. terbaik lah. wahahaha.

24) suka dengan benda comei. kalau warna pink lagi lah. terus terpikat.

25) memang kaki shopping. heee!!



lorh!! dah cukup 25 eak. tak sedar plak. suka plak main list-list nieyh. heeee! oke lah mau tag kawan-kawan ku. takde lah sampai 25. giles banyak. dua cukup lah. sapa nak amik lah. aku tak kisah. *wat muka baik hati. haha.


xoxo
kiss and big hug

Sunday, October 24, 2010

berkarya itu sastera.


.Assalamualaikum dan Selamat Malam.



.please lah pelangi, be cool & study ! u can do it better. insyaAllah.

hey para gadis dan jejaka. selamat malam ku ucapkan. tetibe terasa nak mengolah perkataan di pagi buta camni. sebelum tidur. bersastera kejab. haha | otak dah tepu masuk dua bab. continue esok plak. tak boleh rush sangat. nanti jadi blank jugak. so, kena slow-slow. study smart bukan study smart. really miss my sayang. *blushing. already got phone call from my lovely mama. kangen bangat sama mereka. kangen jugak nak makan masakan mama. perot asyik meronta-ronta mau masakan mama yang terchenta. (sabar tau perot | 4hb dapat lah merasa). tetiba malam ni layan plak lagu "emang dasar". nice song ! korang layan lah eak kalau bosan-bosan nanti. ayat yang begitu power. haha | 

jangan lupa dengar tau. ayat yang begitu power. haha |

jom kita tidur. dah lewat ni. tak baik tidur lewat-lewatkan. see u.

2:46am | 24 oktober 2010
good night and sweet dreams. 

.bye.
xoxo
kiss and big hug


Friday, October 22, 2010

jari jemari kaku.

.Assalamualaikum & Salam Ceria.

wachaaaa ! hai hai semua !! harap kalian sehat. alhamdulillah diri ini sehat. syukur. haaa! nak story mory pasal today. pagi tadi, ada lab test programming untuk kali ke 2. damn ! susah gilesss! bagi aku la. aku dah la naik nyampah nak mengadap benda alah tu. tapi, kena belajar jugak. naik fening auw kepala ni. duk fikirkan pasal coding tu. nasib baik kepala tak keluar asap lagi. kalau dah keluar asap. ofcoz terbakar dah tudung ni. lab test tu ada 4 soalan. semuanya macam hampeh jerk. tawakal jerk. tapi semua soalan aku pakai hentam jerk. betul salah itu lain cerita. daripada takde jawapan langsung. markah kesian pun aku tak kisah dah. asal ada markah. wahaha. nak kata study. hampeh la. study macam main-main. sebab naik tension tengok contoh soalan lab test. terus jadi arghhhhhhh! *paham-paham lah. hahaha. terus dah give up. berakhirnya satu penyeksaan. next week ada lagi.

next week lagi mencabar kot. tapi lab test lagi menakutkan kot. dah la lab test 2 kali ini adalah 20 markah. berapa jerk aku dapat. buka soalan, terus tergelak. dah agak sejak semalam lagi apa yang akan berlaku. kuang3x. kata dah say goodbye pada blog semua. tapi masih bermanja. apalah saya. cakap tak serupa bikin kan??. alahai. bukan pe. nak hilangkan ketension. perlu luahan perasan. hahaha | 

tinggal berapa hari jerk lagi nak tempuh final exam. 25hb oktober. hari ISNIN ni. ingatlah wahai diri ini. kenapa lah tak mahu sedarkan diri. bukan nak kata diri ini tengah pengsan ke apa. tapi masih bersuka riang tanpa nak dekatkan diri pada buku-buku yang tersusun dengan meriah di atas meja. bila nak start berdating bersamanya pun tak tau. doakan aku RAJIN tau. haha |

.have a nice day.

OMG! nasib baik lah khabar berita yang diterima this morning tak betul. khabar berita pasal final exam ditangguhkan sampai berapa haribulan. punyalah dalam hati penuh cuak. tiket semua dah siap tukar dah. takkan nak tukar lagi (tuelah yang bermain di minda). akhirnya. berita itu untuk pelajar foreigner. syukur! tak ingin macam tu. buat tension duk sini lama semata-mata nak tunggu tarikh paper yang lambat. hoho | hati ini meronta-ronta nak balik kb dah. merindui mereka. 

orang nak exam. tapi masih goyang kaki dan jari jemari masih menari-nari di keyboard. haha | siap melayan movie "Step Up 3D". best movie tu. pasal dance. dance like friends. memang terbaik lah tarian dia orang time perlawanan akhir. dressing pun fuh! that girl also so pretty. *terpikat. opss! haha | tipu jerk aku terpikat. jangan duk percaya. saja nak cakap. suka-suka. noktah.

malam yang bosan lagi bla bla bla.... nak study malas. aduhhh! bila nak rajinnnnnn! uwaaaaaaa. dah la duk alone. jadilah makin pemalas. hahahahaha.... okelah. nak kemas-kemas bilik. nampak sangat berselerak. sakit mata duk pandang meja penuh dengan barang-barang yang tak tersusun. huhhh! merindui si dia. *blushing. okelah. nak akhiri kat sini dulu. take care eak. senyum sokmo.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

bahagianya dapat BF macam ni.


.Assalamualaikum dan Salam Jumaat.

diwaktu petang yang suram lagi mendung. mengikut cuaca di bangi okeyh. eheee. terjumpa note nie. sungguh sweet. semoga dapat macam ni. bahagia di dunia & akhirat. insyaAllah. amin.

Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak... . Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya... .

Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami... . Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

when i love this feeling.


.Assalamualaikum.



hey kawan ! jangan terkejut pelangi chenta meng-update si blog. *buat muka fenim. bukan nak tunjuk bijak ke cerdik pandai. memang anda perlu celik mata luas-luas. (itu hanyalah senaman mata untuk malam ni). bagus tak aku malam ni. sebenarnya, malam ni kena buat mata besar kot. karena. eh. kerana. wahai programming sayang. kenapa susah sangat nak fahami anda. aku amat ikhlas nak sayang awak. tapi awak jual mahal tau. sampainya hatimu. nanti aku cintai selain awak baru tau. jangan nak tunjuk ego sangat ok. dah la debab macam tu. tak boleh nak manja-manja selalu. lain kali diet ek. dah macam apa ntah ni berat semacam. tapi, kau tetap hensem di hatiku *ayat jiwang. so, awak tak boleh la nak buat lagak lagi dengan aku. kena cuba berani mendampingi aku okey. im your sweetyheart. so, awak mesti tak boleh debab-debab lagi. baru disayangi selalu. kan. bukan nak komen macam-macam pasal awak. tapi ini luahan hati yang luluh. awak jangan sedih tau. dalam hati ini memang mencuba untuk bersama dengan awak. awak janganlah sombong sangat. ni buat sombong camtu. cam mana mau jadi sweetyheart orang kat sini. 

.bye.


xoxo
kiss and big hug

Wednesday, October 20, 2010

bila rindu. jadi angau plak.


.Assalamualaikum & Salam Rindu.

mood : melayan lagu diam-diam by band Tilu.
kata-kata manis : hargailah seseorang itu dengan sebaiknya..


moshi-moshi semua. harap kalian sehat hendaknya. amin. aku sehat jerk sekarang. syukur lah. harap keluarga yang jauh di sana sehat sejahtera. aku merindui mereka sangat-sangat. ermmmm. sabar jewla. arini hanya dua kelas jerp. kelas intro to IT dan math. statistik sudah last kelas aritu. cuaknya dengan apa yang akan ku hadapi next week. tegarkah diri ini untuk menghadapinya. walau hati masih kaku untuk mengatakannya. korang fikir aku kaku sebab apa??? hehe. sebenarnya. next week dah bermulanya FINAL EXAM a.k.a. PEPERIKSAAN AKHIR. macam masih terkapai-kapai di ruangan jerk, masih lagi fresh kat uni. dah nak kena hadapi final exam. sanggup ke tak sanggup, memang kena hadapi. kan. wish me the best my friends. eak.

rindu ?? angau ???

terasa malu plak. *blushing. hahaha | minggu ini. penuh kejutan kot. tetibe jerk terasa diri bagaikan terlampau matang (giles perasan). hadirnya membawa kepada aku mengimbau ke masa lalu. wahahaha | tapi itu hanyalah igauan bagiku. *ayat tak boleh blah. cam nak ber-sastera jerk. haha | OMG ! saya rindu mama (statement yang boleh blah. kan kan kan?? ) harap mama merindui anak perempuan ini. hehe. 

dengan adanya tarikh final exam yang baru. kasi aku makin tensi jerk. agak lah penat nak hadapinya. ada paper tu, 3 hari berturut-turut. kena rush kuat lah kepala otak ni. tiket bas pun kena pergi tukar. sampaikan ada paper waktu malam. macam tak masuk akal jerk. tapi, sabar jewla, nasib baik takde ada 2 paper dalam satu hari itu. kalau ada macam tu, memang haru biru. memang comfirm tak cukup tidur nanti. kena kerja keras. lupakan main-main. lengkapkan azam yang kuat. aku anak abah mama. mahu berjaya. nak berjaya bukan mudah. kena usaha dan hadapi dugaan & rintangan. chaiyok chaiyok. aku  ucapkan semua semoga berjaya yang akan menghadapi final exam. okeyh. nanti, aku dah tak boleh nak blogwalking kengkawan sekalian. nanti lepas final. akan ku bergiat kembali. wait for me tau. make sure korang jangan lupekan pelangi chenta selama aku mendiamkan diri nanti. bukan saja nak diamkan diri. tapi masa tak mengizinkan. okeyh. 

.she is pretty. xoxo.

kalau dah terasa "free" nanti. aku akan usahakan untuk usha pelangi chenta dan blog kengkawan. jangan wisau. okeyh. semakin hari semakin sayang. phewittt ! (jiwang kejab) . hati berbunga. bunga kekwa lah. haha. sampai di sini sudah lah utusan ku. heee~ have a nice day. smile always. ^______^

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Monday, October 18, 2010

bila pelangi jadi warna warni.

.Assalamualaikum dalam Salam Ceria.

********************************************************************************
moshi-moshi. senyum selalu. kalau tak nak senyum, jangan paksa eak. hehehe | hari dengan kepenatan sudah bermula. kenapalah hari minggu cepat jerk berlalu kan. tak puas lagi nak bangun lambat. ehehehe | memang hobi yang tak bagus kan. takpe, asal tak kacau orang. walau hari ni, just ada 1 kelas tutor jerk. kelas programming sudah tamat. yewlah, sebab dah habis topik. tapi kepala otakku masih kadang-kadang blur dengan subjek tu. bukan kadang-kadang, tapi selalu jerk blur. haha.


hari ni. daftar kursus untuk sem depan. macam cuak jerk nak lalui. ehehe | walawehhhhh! next week dah final exam. takutnya. dah la dengar khabar pasal final exam dianjak dari tarikh sebenar. harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. insyaAllah. tapi MALAS. cam mana nieyh. adoiya. kenapa lah liat sangat nak mengadap buku. nak sentuh pun malas, apatah lagi nak mentelaah. haha |


.inikah cinta.????
eh ! jangan salah faham. tengah dengar lagu tu, by Akim kat radio era. hahaha...

oh jantung, oh nadiku. giles jiwang karat. maaf. tutup mata semua eak. haha | sayang dugong. haha. dalam hati ada taman bunga kot. bunga apa eak. agak-agak??? bunga ros kot. cun sikit. tak mau bunga raya. hehe. oke lah, nak akhiri kat sini dulu lah karya ku. chehh! *giles ngadew. tata titi tutu. see u all. 

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Sunday, October 17, 2010

award lagi.


.Assalamualaikum.
wahhhhhhhhhhhhh!!
buka jerk pelangi chenta. usha kat chatbox. tengok-tengok miss yui_wani kasi award. thanks girl. anyway, congrats for u. because u got the first award. nama kita orang pun dah sama. ehek ehek.

thanks again dear.

macam tak patut jerk dapat award tu. *blushing.
sebab award tu berkaitan dengan blog harapan. sampai ke mana jerk pelangi chenta ni, tak setanding dengan blogger lain. yang cun dan menarik.

soalan nape korang suka yui_wani ??
suka sebab nama dia sama ngan aku. wahaha.

Reaksi korang lepas dapat award ni
reaksi? ofcoz HEPPY. hehehe. *walau hati sungguh serabut.
Tag 15 kawan@blogger yang laen
alahai. sekarang takde naluri nak tag orang. so, sapa yang nak grap this award. grap jewla.. khas untuk u all .. 

xoxo
kiss and big hug

bila hati ini menjadi sunyi.


.Assalamualaikum dan Salam Sayang.

hai semua. dah banyak hari tak update blog tersayang. rasa kangen plak. bukan busy. tapi bila kusut. terasa macam tak ingin menaip. just mahukan belaian mesra mama. namun itu sudah pasti tak kan dapat. sebab diri ini di perantauan. sungguh syahdu. rindukan zaman kanak-kanak. time tu tak fikirkan masa depan pun, still gelak tawa yang sentiasa lekat di bibir. ini blog bukan untuk bermadah. tapi ini kenyataan. ok lah tak mahulah sedih semacam ni. macam lagu acha tu (sampai menutup mata). suka sangat lagu tu. penuh makna yang tersirat. *giles jiwang. damn. hahaha |

mulakan hari dengan senyuman. ayat tak boleh blah kan. takpe lah. asal diri ini hepy. *walaupun saja jer pura-pura hepy. hey korang. aku nak story manyak benda dalam entry kali ini. tapi aku ringkaskan lah. tak mau lah panjang berjela. buat kusut otak aku jerk walaupun sekarang otakku sekarang so messy. haa. tak payah nak touching lah. aku nak jadi kuat. gambate ! *perasan lah kuat. walau airmata mudah turun. maaf lah kawan-kawan. entry kali ini lebih touching. macam lagu tu. 

.giles sedap.
ok lah. stay cute stay cool. *ok tak??. hurmm. nak story pasal baru-baru ni. akhirnya mulut ni boleh jugak merasa masakan kelate mari. thanks kawan ku sudi bawak. nak buat cam mana kan. duk uni, macam takde kaki (kereta tak bawak). makan nasi kerabu dan ayam percik kat kedai yati ayam percik. sesapa orang kelantan. pasti kenal kedai tu kan. memang femes amous dengan ayam percik. sampaikan kat bangi pun ada cawangan. terbaek lah wokkk ! nieyh ha picture of the week. *perasan. hahaha | 

kenapa hati ini jadi kosong. kenapa dan why haaa. tak sanggup nak lalui hari-hariku dengan linangan airmata. oh Tuhan, berikan ku kekuatan untuk ku hadapinya dengan tenang. amin. bukan senang nak jadi bahagia. dengan diriku ni tak perfect pun. walhal tak cantik sama sekali. tapi aku kagum dengan diriku sendiri. terima kasih abah mama lahirkan ku. mungkin itu semua nak jadikan aku lebih matang. lebih kuat. insyaAllah. semuanya berjalan lancar. tak mau dah bazirkan airmata pada yang tak sudi. bukan nak mintak simpati. bukan nak tunjuk hebat la konon. tapi ini semua luahan hati yang kosong. memang dugaan itu best. buatkan kehidupan ini lebih mencabar. *sumpah aku tipu aku suka dugaan.. aku manusia biasa. lemah. tak sanggup nak hadapi dugaan yang bertubi-tubi. tapi. itu semua akan ku lalui juga walau pun tak suka. hanya Allah sahaja tau betapa banyaknya airmata yang telah tercurah dalam tahun ini. hanya padaMu sahaja lah tempat ku mengadu dan memohon kekuatan, di kala ku kesedihan dan kegembiraan. kelemahan ku tak bermakna aku lemah dengan dugaan melanda. akan ku kuatkan hati. tak mau jadi perempuan yang mudah dengan airmata. tapi BAGAIMANA ???. seperti menipu diri sendiri jerk. sebab aku mudah mengalirkan airmata bila hatiku begitu sayangkan sesuatu. tapi biar masa menentukannya. hanya kekuatan ini dapat gunakan untuk ku jadi lebih cekal. terasa nak jauhkan diri daripada semua. tapi. bila hati rindu. semuanya tak jadi. bodohnya diri ini. kenapa nak minta simpati. shit. malas lah fikirkan masalah ini lagi. buat sakit hati. *tipu ni. aku selalu fikir okey. 25hours aku fikir.. aku terkesima dengan "perkataan" itu. aku dah la tak boleh terima dengan kekasaran seperti itu. hatiku lembut bagaikan jeli. 

padamu pelangi chenta ku meluah dan mengeluarkan kata-kata dari pangkal hatimu. kalau korang tak suka. tak payah baca. bukan nak paksa. tapi kenyataan. okey. kadang-kadang pelangi chenta buat ku lega. thanks dear. oke lah. aku akhiri kat sini sudah lah entry kali ini. bila terasa nak berkarya nanti. aku post lagi tau. 

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Friday, October 15, 2010

di-tag. gigi besi.


.Assalamualaikum.

wth of "gigi besi"..?? haha. korang jangan gelak ok. senyum boleh. bukan nak tunjuk macho la. tapi kali ini pelangi cheta ditag oleh saudari ezma. gigi besi maknanye sebab tengok pic dia bergigi besi. eheee~ thanks dear sudi sudian tag wanie. 

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
ofcoz my FAMILY. sayang MEREKA ketat-ketat. tak boleh longgar-longgar. MEREKA sentiasa di hati ini. 
2. Benda terakhir yang korang beli guna duit sendiri.
apa eak. haaa! ingat lagi. speaker rasanya. pakai duit penat lelah kerja kot. ehehe..








3. Di manakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
kawen??? fulamakkkkk!!! dasyatnyew soalan. cam mane lah mau jawab nieyh. *blushing. ofcoz la semua itu menjadi idaman semua para gadis. chewahhh. nak kawen takde lah grand sangat. tapi sempurna lah. yang penting, kena upah photographer ramai-ramai (berangan tak sudah...)

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
sekarang eak?? mungkin. oh sayang...opss! haha..^gatal...
5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
pabila chenta itu sudah datang. hope kekal sampai akhir hayat.  dapat menjalani kehidupan susah senang bersama...

6. Novel/Buku/Majalah terakhir yang korang beli.
beli majalah PC baru ni. time kuar...memang peveret majalah tu..

7. Apa nama penuh korang?
nama penuh??? nak secret boleh. kasi nama samaran jerp. "Pelangi binti Hujan".. hehe

8. Antara mak dengan ayah, mana yang korang lebih mesra?
mungkin mama kot. biasanyew anak perempuan lebih mesra dan rapat dengan mamanya. sebab kongsi cerita dengan lebih terbuka. tapi dengan abah pun mesra jugak. rindunya kat mama abah..huu

9. Adakah korang basuh baju sendiri?
buat masa ni pakai tangan okeyh. (rajen tak??? perasan gilesss). kadang kala tu guna mesin jugak. sebab bila dah bz. tak sempat nak buat senaman tangan tu..
10. Bila tarikh lahir korang and kat mana korang sambut tahun lepas?
korang kena hafal tau. 22 / 11... last year eak? sambut kat dungun. time tuh still student poly lagi. thanks kawan-kawan sebab masak spagheti untuk ku. ingat lagi time tu. ehehehe..

11. Beritahu tiga perkara tentang orang yang tag korang.
cik ezma yang tomey-tomey..
jeles dengannye sebab si gadis tu dah ada dslr..
sweet couple ngan si dia..

12. DUA orang blogger yang korang nak tag!
amylia 

xoxo
kiss and big hug

    
 
 

Sunday, October 10, 2010

happy birthday sayang.


.Assalamualaikum dan Salam Ceria.

happy birthday sayangku.

oh my darling.

i love u so much.

korang semua nak tau tak arini bufday sapa. cepatlah teka. !

haishhhh! korang ni. malas jerk kerja...

happy birthday PELANGI CHENTA !!!!

sudah setahun kamu. banyak benda yang telah kita lalui bersama.

10. 10. 2010 ~ cantik jerp tarikh hari ini. 

rindu. sayang. sedih. gumbira. semualahhh aku lalui bersamamu kan. thanks dear.. terkejut jugak dan tak sangka yang pelangi chenta sudah berusia setahun. macam baru jerk pelangi chenta dilahirkan.. ingat lagi. pelangi chenta dilahirkan pun sebab nak dapatkan markah. kerana itu adalah assignment masa sem  5 dulu. dulu ngadap pelangi chenta semata-mata untuk dapatkan markah. tuptup jadi jatuh chenta nak berblog. ehehe. 

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Saturday, October 9, 2010

bila nak jatuh cinta ni.


.Assalamualaikum dan Salam Hujung Minggu.

hai semua. harap semuanya sihat walafiat. amin. hari ini. boleh dikatakan fikiran tenang sikit, walau tengah fikirkan pasal masalah yang berlaku. semoga semua berjalan dengan lancar dengan keredhaan Allah. insyaAllah. samalah berdoa. 

jatuh cinta ???

jatuh basikal pernah la dulu. time kecik-kecik. rindunya nak main basikal. round satu kampung. bila dah senja baru ingat nak balik rumah. duk main tak ingat dunia. ehehehe |

cinta. cinta. cinta.

love is cinta.
.saja nak peningkan kalian.PADAM MUKA. hehe.
memang lah love is cinta. tak kan love is kebab ke burger ke roti ke. anyway. lapar ni. tu yang merepek pasal "makanan". laparnya. kalau duk rumah. pagi-pagi dah ngap nasi goreng mama. bestnyee. campur plak sosej dan nugget. sedapnye. sabar jela. dah namanya di perantauan *saje sedapkan hati.

cinta itu programming.

betul kah ???!!! 


ni bukannya nak jiwang karat besi ke ape. just nak bagi tau yang hati ini bila nak "berminat" pada si dia. eh bukan la. pada programming !! dah la tak lama nak ada lab test 2. makin tension. sabar jela. tapi cam dah takleh sabar. bila nak BIJAK programming ni. nak jadi cam ni. tutup mata pun boleh create coding. haha | tak habis-habis nak berangan lah minah nieyh. arghhhhhhhhh... 

see u back . okey.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Friday, October 8, 2010

dugong oh dugong.


.Assalamualaikum dan Selamat Malam Sayang.


waduh. cam mana plak malam ni terasa nak bermanja dengan pelangi chenta. mungkin dalam hati ini penuh dengan segalanya. perlu jugak diluahkan serba sedikit. supaya lega sikit. walaupun seciput. dah la tadi siap tertidur, siap mr spek tak dibuang pun. cam biasalah bila dah *kepenatan. akan menjadi seperti itu. tak kisah walaupun tengah bersama mr spek. sure leh lena. dan terjaga. so, masa untuk bersama dengan my lovely blog. tempat ku meluah kata-kata. terasa takut dengan apa yang telah berlaku di sekeliling. seperti nak *pause kan saja masa. kalau lah boleh. tapi tak boleh. maaf. aku ni suka berangan. ingin saja pause dan cepatkan masa yang penuh dengan kekonflikkan dalam hidup. tanpa ku sedar, telah ku hadapi kehidupan yang makin mencabar di bumi ini. hanya Allah sahaja tempat ku berdoa. wajah mama abah tetap dalam doa ku. walau aku keseorangan di sini. tanpa rakan seperjuangan yang ku rindui. aku masih gagah perkasa. *perasan. buat-buat gagah dan cekal la konon. biar selalu menumpahkan airmata di pipi kan. standard la kan sebab perempuan. *alasan. haha |


.dalam kelas.
minggu ni, dapat plak slip exam. giles cuak. macam baru jerk jejakkan kaki kat uni. dah nak final. cepatkan masa berlalu. tapi. tak sabar nak masuk tahun dua. lambatnya. *ngade. sebab. menci kan aktiviti koko. haha | final kali ini start 25hb oktober hingga 8hb november. 6 paper yang akan ku tempuhi. semoga aku dapat jalani dengan cemerlang dan lakukan yang terbaik. tapi. study malas. cam mana nak terbaik. doakan diri ini lebih rajin ye kawan-kawan. terima kasih. dugong. oh dugong. haha | sape kata dugong itu comel ???. angkat kaki please !! *sengal.

sangat tidak berpuas hati a.k.a. benci-bencian terhadap krisis air yang melanda. membuatkan diri ini makin ketensionan. syabas oh syabas. mana tanggungjawabmu. hahaha | report kat karam singh walia baru tau. terus glamour kot uni. haha | nak basuh baju lagi lah menyeksakan. tak kan nak tunggu baju ku penuh sebaldi baru nak okey bab air. nanti penatlah sesi membasuh. agak melampau lah.

tak sangka jugak baginda. eh eh *sejak bila jadi raja ni. tak sangka plak kelas programming berakhir hari ini. tapi next week ada tutorial lagi. berakhirnya dengan kuiz pagi tadi. macam tak percaya. buat makin takut nak hadapi final. cam mana lah anak mama ni nak jawab exam. mama, doakan kakak eak. rindu mama. rindu abah. rindu masakan mama sangat-sangat. perot ni macam dah tak nak terima / bosan dah dengan makanan kat uni. tapi sekarang anak mama teringin nak makan satay kajang tau mama. make sure before balik cuti nanti, dapat makan satay kajang. insyaAllah.

mak aiii. kenapa panjang plak entry kali ini. macam karangan darjah 6 plak kan. takde plak prof nak kasi markah kan. takde pun dalam final exam kali ini untuk subjek bahasa melayu. haha | sentiasa berdoa untuk si dia. semoga Allah berikan jalan yang lurus kepadanya. insyaAllah takde apa-apa yang buruk kepadanya. seperti adikku sendiri. ya Allah jauhkan dirinya daripada perkara yang tidak diingini. oke lah. mau dream sugar. apa tu. tidur lah. hahaha | *tiru ayat orang tu. esok pagi ada lab programming. macam nak tension jugak hadapi lab tu. huhu. | good night semua. sweet dreams. take care.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Thursday, October 7, 2010

award oh award.

.Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.



ececece. macam PM la plak cakap camtu. wahahaha | okeyh. first nak ucap trimas dan arigator pada si empunya blog "epal violet punya blog". sebab sudi sudian kasi award tu. macam biasalah, ayat pasrah. yela kan. blog ni tak seberapa jer. orang pandang sebelah mata pun tak heran kan. thanks again !


1.Write 5 interesting facts about the person who gave u this award :
  peveret dengan sang rama-rama dan kaler purple.
  berasal dari kedah kot *apalah saya main teka-teka.
  namanya Lyn. nice name. comey jerk nama.
  pelangi chenta merupakan followernye yang ke 144.
suka tersenyum. eheee!

2. Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby :

obses pelangi. maaf ye. memang giles giles dengan sang pelangi.
suka bercapture dan berphoto-photan. memang tak boleh nampak camera.
anak gadis mama abah yang tunggal.
memang tak boleh berpisah dengan si lappy. nanti jadi tak sehat. haha
mabuk dengan sale. shopping jerk kerja.
minat dengan tedy tedy kat luar sana. tedy bear sangat comel kan.
suka melayan drama korea, jepun dan seangkatan dengannya.
jatuh chenta dengan kucing kesayangan.
memang obses jugak dengan warna "pink". pink itu comel okeyh.
malu-malu kucing *tutup muka dengan mr tedy.
bila nak kawen tak tau. *berangan ! hehe

3.Pick your most 2 deserving recipients and describe them :




 

xoxo
kiss and big hug
Related Posts with Thumbnails