Wednesday, March 31, 2010

video call !

Assalamualaikum semua. . .

wahwah! rajennya nak update si blog nie. hikhik
halu halu
saya kembali !
tadaaaa !!

minggu ni memang memenatkan otakku ini. alhamdulillah test-test sudah berlalu dengan jayanya. syukur sangat-sangat. malas dah rasa nak jalani hari camtu. memang membuatkan otakku jadi beku dan tepu. huahua biar pun aku ni bukan muka study. muka stado jer adalah.
seperti semalam. aku duk study jerk. tetibe leh terlentok. haha biasa lah bila dah study atas tilam. cepat jer nak lelap. huhu test data comm dah lepas. fuhh! lega toi.
rindu mama kuasa dua! fullstop. hehehe tadi masa test. nasib baik puan kasi 10 minit untuk rujuk modul. best giler. haha esok ada quiz math plak. nak study. tapi malas plak. lagi pon susah tol soalan tu. buat aku confius. alamakkk! cam mana nak jawab soalan esok nie. huahua tadi makan nasi lemak. best best! hehehe bertemankan air nescafe ais! :)

tadi video call ngan mama. guna ym. hehe winduuu nya kat mama. huhuuu. . . i always thingking about u dear. u complete my life. luv u!

sukasuki punya manusia
cau cin cau

xoxo
kiss and big hug:)


Tuesday, March 30, 2010

u r my destiny ;)


Assalamualaikum . . .

kelmarin lepas jerk class ic design. kita orang pergi mesramall. kat kerteh sana.
best sangat-sangat
dah lama tak lepak sama-sama. . .
sonok sangat. thanks both of u darling. he3
u all is my bestfriendforever
fullstop
hekhek
anyway. kita orang pergi sana. tuk belikan kek. tuk celeb bufday 2 girls kat rumah taman permint. si yna garie & ecah. hekhek walaopon da lambat.. kita orang tak kan lupa tau.
pergi mesramall. kita orang pergi berlima. wanie, daos, norly, yaya & aina. hekhek
banyak gak kita orang snap pic. hehe dah lama tak gila bergambar sama-sama. thanks daos sudi jadi photographer kami. hehe

xoxo
kiss and big hug:)

Monday, March 29, 2010

gilak paramore !

gila - gila P A R A M O R E !



oh yeaahhhh!
i luv paramore !
yeah yeah yeah !!
vokalis dia girl. fulamak mantop ! keep rock dear

Paramore is an American rock band from Franklin, Tennessee, formed in 2004. Members are lead vocalist and keyboardist Hayley Williams, lead guitarist Josh Farro, bassist Jeremy Davis, drummer Zac Farro, and rhythm guitarist Taylor York.



malam nieh makan ada orang belanja. thanks a lot. next time, saya lanje awak plak ek
mr firdaus jusoh (comey spekk) . .
thanks.thanks lanje air nescafe. hehehe
esok petang siap ada test. tapi duk ngadap lappy ag. ape nak jadi nie. huk3
miss my mama !
im sick without u. loving u

xoxo
kiss and big hug;)
2.58am monday





Sunday, March 28, 2010

to be the perfect one

tadaaaa!
curi masa time tuk mandi duk ngadap benda alah nie. hik3 bosan weh! heee.. ape nak cakap nie ek? hurmmm. haaaa!! to be the perfect one? tak mungkin. sebab semua manusia tak perfect. ada jer something wrong somewhere. tak de yang 100% perfect! sape perasan dia perfect tu memang hilang akal kot. perasan lebih! kuang3
malasnya nak study. adoi. buku oh buku. kenapa engkau buku. macam mana aku tak buku. semua kena baca.hahaha.. bongek jerk rasa. esok ada test. cam mana nie. buku tak pegang-pegang. tapi laptop dipegang plak. lau abah tau aku cam nie. mesti kena dengar ceramah free lak nie. takpe aku sekurang-kurangnya aku study jugak jab lagi. biar last minute pown. asal study. kan3 rindu mama lah. apa mama buat time-time cam nie ek. mesti baru nak solat maghrib. tadi mesti terlentok atas sofa depan tv. huhu rindu sangat-sangat. hanya Allah jerk tau dalam hati ni sangat merindui mu wahai buah hatiku mama. hehehee mama beli tak nie apa yang kakak suh beli kat kl tu. huhu harap-harap beli. hehehe. sayang mama! xoxo~

xoxo
kiss and big hug

kemaskini otak

Assalamualaikum . . .
uwaaaaaa.. minggu nie minggu yang bz sangat-sangat. fuhhhhh! dah la banyak test. bikin otak tepu ngan persoalan. hahaha.. arini ahad 28mac2010, baru lepas satu test untuk komunikasi data. tu pown puan kata sampai modem. tengok-tengok dalam 2 bab jerk. tension r gini. hu3 ari rabu nie plak test 2. penat da duk ngadap si buku. hehehe tadi pown quiz sistem komunikasi. alhamdulillah leh jawab, amin.amin.amin..


esok plak kena plak tuk present class en Nasran. hope semua dalam keadaan baek la. huhu cuak gak nie bila kena time untuk present-present. huk3 esok pown ada test ic design. cuak bangat. semua kena ingat dalam kepala otak. wish me the best. rindu mama sangat-sangat!

miss u !
u always in my heart and my mind


xoxo
kiss and hug

Friday, March 26, 2010

rindu cik dayang **


Assalamualaikum . . .
tada ! wink** wink**
bestnya kalau boleh terbang di awan biru. leh cari sang pelangi time kebosanan. bestnya. nikmatnya kalau leh ketemu sama pelangi. pelangi yang menceriakan hidup si awan. yang sentiasa bertugas mengikut tugasan yang di arahkan oleh Allah. si orbit turut bergerak dan berputar mengikut putaran yang ditetapkan oleh-Nya. semuanya adalah kebesaran-Nya. hanya Allah sahaja yang dapat mengubah segalanya. tiada yang lain selainNya. begitu besar kekuasaanNya. indah dunia ini dengan nikmat yang ditentukan olehNya. semuanya untuk makhlukNya. jadi tugas kita sebagai makhluk, sentiasa bersyukur dan mengikut apa yang disuruh olehNya. bukan melanggar arahanNya. rindu sang pelangi dengan warna yang cantik dan ceria. sayang pelangi !
hari ni. jumaat 26mac2010 hari yang begitu membosankan kot. haha tak tahu nak buat aktivity ape. jadi ngadap jer la si lappy ku ini. duk ngadap mukabuku. buku tak ngadap pown. hikhik keje duk mengarut kat mukabuku jewla. adoi bosannya. ape la nasibku di dungun nie. hekhekhek arini lak aku tak mam nasi pown. tak tau kenapa. nak mam pown tak selera. mana selera-seleraku lari. rasa nak kejar jerk. kalau lah boleh kejar. huhuhu rindu mama agaknya. memang kangen bangat.. sabar jewla.. i love u mama ! chenta rindu sayang mama ku!
emmmuuaaaahhhhhh!!
dah la petang tadi, daus pergi makan mcd. wahwah! jeles! nak jugakkk! huuu.. nak mcflurry! pastu nak fries. hekhek dia pergi makan dengan adik-adik dia. bertiga. jeles! nak jugak. nak jugak! hu3 dah la makan big mag. jeles.jeles.. bwekkk!


*

*

*
fall in love wif justin bieber

td aku kuar alone pergi bandar. pegi beli roti. tak makan pape dari pagi. jadi nak isi pewot nie ngan roti. not bad jugak la kan. dengan air tin nescafe. sedappp ! nak lg.nak lg...

sekian.
trimas.

x0x0
kiss and big hug:)

Thursday, March 25, 2010

kiss me

Assalamualaikum . . . . . .

hari ini khamis 25Mac2010. hari yang membosankan ku bila duk dungun. huhuhu arini just ada dua class jerk, class math ngan sistem komunikasi. sebab bi tak de. best siot. hakhak =D arini plak quiz math. alhamdulillah lah boleh jawab. tak dewla blurr cm quiz baru nieh. hakhak ape pasal title pada post arini "kiss me"... ni bukan nak suh korang-korang kiss me. haha tapi . . . tadi terpasang lagu
kiss me
by sixpence none the richer.
teringat kenangan dulu, time muda mudi. hehehe . . .
kenangan yang akan mendewasakan diri kita



malam harinya, kita orang pergi pasar malam. dah lama tak pegi pasar malam ari khamis. hekhek aku bukan maen beli kuew teow goreng la, kopok la. ice blend la. last-last ice blend jerk abis. yang laen. membazir. huhu takselera nak makan. campur kuew toew masin. huhu

goodbye:)

xoxo
kiss and big hug


Wednesday, March 24, 2010

kembali bergabung !

Assalamualaikum ...
amende lak post kali nie merepek kn. hikhik title of the post "kembali bergabung"..? semua nie tak dew kena mengena antara hidup dan mati. semua ini hanyalah rekaan semata-mata, sehidung-hidung, semulut-mulut, setelinga-telinga & sekaki-kaki ...
ahahahahaha...
sengal !
kembali semula ke dungun. oh dungun. bosan! huh! anyway, aku sampai dungun aritu an. ari jumaat. bukan sabtu. jumaat lepas solat maghrib aku bertolak. hurmm.. rasa tak puas ag tuk aku bercuti. hukhuk windu rumah lagi. mama! tak nak balik dungun lagi. tak nak. tak nak.. tolong lah mama .. akan ku gagahinya. oh yeah !!
arini tetibe teringat dekat si blog nie. jadi aku luangkan masaku tuk blog. dah la esok ada quiz math. minggu nieh memang tension & stress menusuk hati. huwaaaa... penat da otak. sebelum cuti da penuh dengan test. lepas cuti pon sama. sengsara tol hari bila ada test ke quiz ke. bila la leh rehat nie. hehehe.. biar baru jerk lepas cuti-cuti. adoy laskar. laskar-laskar. hehe
sebenarnya hari ahad lepas cuti ada test tuk komunikasi data. aku tak study pown. tengok-tengok Puan tak datang sebab MC. jadi test tak jadilah. oh yeah. oh yeah. pastu minggu nie start dengan presentation mini projek tuk subjek diagnosis dan selenggaraan sistem komputer. kita orang lak kene present yang ke 9. hakhak minggu nie memang penat ar. dengan sibuk pasal UBK la. adoi. penat dan tension tol sal UBK. last-last semuanya selesai jugak. alhamdulillah. syukur ... sepatutnya test komunikasi data patutnya hari ni lah. tapi ditunda lagi.haha. aku pown tak study lagi.hu3 kelmarin seharian pergi kuantan.. hehee esok quiz math lak. sat-sat ag aku study r. mood study tak dew plak. bosan tol lah. bila la nak akhiri semua nie....... next week pown penuh dengan test. fuhhhhhhhhhhhhh!!

sabar jewla. dah namanya pelajar kan. hurrrmmm.. next week test komunikasi data (ari ahad), quiz sistem komunikasi ( ari ahad) dan test ic design (ari isnin). semuanya kena membaca. semuanya FAKTA ! bukan AUTA ! hahaha... penuh sudah memory dalam ram otak ku. hehee
arini rasa rindu plak pada mama. rindu masakan mama. sedapnya lau dapat makan masakan mama. dah la rindu si dayang-dayang kat rumah. i miss u so much! nak peluk cium tol si dayang-dayangku. u r my heart ! emmmuaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh!


oke lah. nak out dulu
tata titi tutu
pyepye . .

xoxo
kiss and big hug;)

Thursday, March 18, 2010

cuti kali ini yang membosankan


moshi - moshi . . .

cakap pasal cuti, mesti cakap best la. leh enjoy la. macam-macam pendapat kan. tapi kali ini, aku rasa cuti yang membosankan. sebab tak pergi oliday mane-mane. dengan abahnya pergi China kan. jadi nak pergi oliday tak best la tanpa ayahanda yang tersayang kan. jadi lepak di rumah adalah kerjaya ku time cuti kali ini. mana tak bosan nyew... hehehe.. cuti pown dah nak kepenghujung dah. alamak! malasnya nak balik dungun. uwaaaa

walaupon cuti yang membosankan di rumah. not bad dari hari-hari ku kat dungun. yang lagi membosankan dan sometime buat aku tension. huhuhu seb bek ada kawan-kawan lah yang mengurangkan semua tu bila duk dungun. . .

malasnya nak tinggal mama !

tinggal katil kesayanganku

tinggal si bad ku !

tapi sabar jewlakan. dah namanya pelajar.. hukhuk

balik dungun nie, ari ahad tu dah ada test tuk subjek Komunikasi Data. tak banyak mane pown kena baca. sebab just 2 bab. seb baek! tapi aku balik umah. tak baca pown. buku pown tak sentoh! baek punya anak. kuang kuang kuang . . .

aiyo! bila mau potong kaki suar jeans tu. ari sabtu dah mau balek dungun!
hukhuk . . .

semalam abah aku balek dari China. aku, mama , syahmie ngan adeq jempot abah kat airport semalam. sebelum abah sampai, makan aiskrim jeli kat kfc. yummy ! abah sampai pown da lewat. flight last. pukul 11.30 malam. sebelum sampai umah, pg minum kat kedai dulu. abah pekena mee hailam. aku dah naek kenyang walau minum air jew. sebab kat umah dah makan nasi.. hehehe

balik jerk rumah. abah keluarkan apa yang dia sempat beli kat sana. abah beli teh china. huk3 adeq aku yang nom 2 tu kirim psp tak dapat pown. macam lah dia tak kenal si abah kesayangan dia tu cam mana perangainya. tak suka anak-anak leka. tapi tu semua tuk kesenangan anak-anak jugak di masa depan. abah beli t-shirt. ape punya saiz da. aku lak saiz 52. hakhak aku try pown besar gedabak. dah la warna cam orang tua. hik3 leh jadikan baju sejuk la nnty. hehe anyway. thanks abah belikan tuk kakak! he2 mama lak dapat wallet ngan baju sejuk. wallet merah gitu. ngee. . .

semalam pown tetibe jerk mata nieyh tak buleh tutup. biar jam kat handphone dah pukul 5. adoi cmtu lah kalau tak dapat tido. hurmm.. tapi last-last aku tertido jugak. ditemani bantal-bantalku as a dayang-dayang malamku. yang sentiasa menemaniku time aku nak tido. hekhek aku pasti merindui mu wahai si dayang-dayangku! love u !!

disini dulu lah warkah berlagu rindu dariku. . .


xoxo
kiss and big hug:)




Monday, March 15, 2010

mid sem bermula


watchaaaa !!
epi oliday for all student of PSMZA !
yeppi !mesti semua duk bersuka ria kan. . .
aku balek umah ari khamis bersamaan 11mac2010. lepas jerk class BI. teros balek rumah. hik3 bersiap-siap. dalam pukul 2.30petang. aku bertolak ke kb dengan bertemankan si Norly and Aswad. sampai umah dalam kul 7lebih kot. balek jerk umah, nampak nenek, adik pada nenek dan mak saudara ada kat umah. pelik gak. mama tak de cakap pape sal nak buat ape kat rumah an. hee last-last dapat tau, dia orang ada kat rumah sebab nak masak pulut kuning tuk kazen aku yang pregnant tue. katanya nak buat solat hajat. dia pregnant tuk first baby. tak sabar nak tengok si baby comel. hikhik
takdela bosan mana kalau ada event time cuti-cuti nieyh. lau tak,memang bosan lah duk rumah nieyh. kan kan nak buat ape pown tak tau. hehehee
time majlis tu. sempat ag berposing sakan dengan my mom! rindu terubat =)
*
*

saya & pink tidakdapatdipisahkan


kiss and big hug
xoxo

Monday, March 8, 2010

sick of TEST


Anyway . . .
this week ada 2 test. . .
kasi otakku bikin arggghhhh !
hik3 kene rush rush rush rush !
but cool babe !
hakhak
=)
sempat ag update blogku arini
arini test diagnosis dan selenggaraan system computer
aku group 1 tapi kena masuk tuk complete the test pukul 9 pagi
jadi datang jerk terus ke kantin
duk kantin bukan leh study pown
duk tengok-tengok keindahan dunia adalah
sengal tol
hahaha
pagi nieyh pown aku rasa mangon pagi lewat pada biasa
dah la titow sowang-sowang an
dengan lupe off lappy. cian dia
sory eak sayang
tertidow zzZZ. . .
hehehe
test tadi not bad lah soalan dia
bikin ku "keliru" jugak lah
soalan objektif yang mengelirukan diriku
chewah !
soalan dia cam susah jugak la. tapi boleh la . .
maen tembak-tembak jugak tadi
bila ag nak tembak-tembak, lau bukan time nieh kan . .
nak jadi cowboy kejab ! sewel
esok ada test math plak
wish me luck orite
tak sabar tunggu ari khamis nieh. sebab dah nak balek
kb ! wait for me dear
hehehe
rindu mama !
im taken by u sayang, mamaku !
love u forever !
ku iringi diriku yang jauh darimu dengan doa-doaku
semoga dirimu sentiasa bahagia bersama wahai mamaku
miss u!

xoxo
kiss and big hug:)

Saturday, March 6, 2010

aku RINDU SAYANG kamu

moshi-moshi . . .

sesajer jerk nak update post malam nieh
kenyang malam nie ngap mee goreng basah ngan telor dadar
rindu mama sangat-sangat
thingking of u !
bila dengar lagu " anak soleh " by Aeman
makin rindu mama sangat-sangat
aku akan jadi anak yang terbaek tuk mama ngan abah
insyaALLAH
sayang mama abah sangat-sangat !!
love both of u !!


xoxo
kiss and big hug

oh DUGAAN !

Assalamualaikum . . .
ahaa.. sempat ag arini update blog nieyh. . .
ngeee =)dah la semalam duk umah sowang2 . hik3
kebosanan gak nieyh ~
semua yang terjadi cam "mimpi". . .
sedih rase ape yang terjadi nieh

tapi ape boleh buat. semua nie sudah terbuku dalam kamus kehidupan
semua yang hidup. pasti akan mati .
jadi kita semua as a manusia perlu redha dan tabah menghadapinya

hope Aina sentiasa tabah dan tidak hilang semangat tuk hidup
rindunya kat mamanext week dah cuti sem
tak sabar nak balik rumah . . .
da naek bosan dah kat dungun nieh. hik3
mama! miss u~

u alwayz make me happy and create my life like a rainbow
if u sad. im also sad mama . .
i alwyz support u if u have a problem or something like that

really-really need u!
miss u mama!
miss u mama!
miss u mama!
ari khamis cuti. cuti keputeraan Sultan Terengganu. .
aku buat keputusan tak balik kb sebab next week da cuti kn
jadi teman Aina balek kuantan
dah naek jemu dah asyik pegi kuantan. hik hik hik
malam pada khamis aku tidor kat hotel
disebabkan masalah tertentu. .
hope Aina sabar auw! sayang ko~
semua ini sudah ditakdirkan
kita sebagai manusia perlu meneruskan hidup
bukannya berduka lara . . .
im as a friend always support u my dear . . .


xoxo
kiss and big hug;)


Tuesday, March 2, 2010

life is wonderful



moshi - moshi :)

alhamdulillah . . .

berakhir juga minggu yang memenatkan otakku tuk push-push dalam memory bila quiz dtg
hahahaha semua tu memenuhkan memory otakku. aha
mentang-mentang dak it. semua sal memory dah kuar. hakhak ingat quiz diagnosis dan selenggaraan sistem komputer tadi yang ada pasal "flash memory".. hik3
fuh! minggu nieyh. ada quiz subjek ic design. punyalah mantop dak-dak nieyh study.
last-last kuar perbezaan antara pengoksidaan kering ngan basah. hakhak
seb baek aku tak hafal mane. ag pown aku kureng sehat. jadi cam bongek skit. huahua
fuh! tengah hari tadi an. lepas jerk class tuk prjumpaan en isamuddin. kita orang dengan megahnya. megah ke? sengal tol. hakhak
dengan hatiey gumbira lagi teruja. nak g makan nasi ayam. hehe
makan nom 1
hehehee.. lapar plak tengok pic nieyh malam-malam.....hik3
kuar jerk dari poli. pelik bin ajaib bin magic bin amazing . .
berapa banyak bin lah. bongek tol. hahaha..
ramai betol pak polisi. siap duk atas kusi ag. suka sangat saman orang . ish ish
kita orang pown pelik tengok disegenap jalan ramai orang
cam duk tunggu something. pelik lah . . .
last-last baru tau yang le tour de langkawi 2010..

hikhik makan nasi ayam. sodap !
tapi. . . terlupa order teh o ais limau. huahua

windu mama !
wah wah ! tadi dah ilangkan windu . . . auw !
siap webcam ngan si mama ;)
nngggeeeee . . .

minggu nieyh . boleh tahan penat gak r. asyik jumpe en izwadi. nak kne siapkan sal program. heehe aku ngan si aina ada buat plan nak belanje en izwadi mam pizza hut. yummy !
next week an. minggu bz jugak kot. ngan ada 2 test ag !
test math ngan diagnosis . . .
kasi cuak jerk ! ngeeee~ kne refresh otak nie. . .

minggu nie semua nak balek. .
jadi tuk ilangkan kebuhsanan. . .
teman aina balek kuantan . . .
kuantan lagi ???
hahaha da naek jemu. . .
tadi sambil sembang webcam ngan mama
mama cakap nak bawak adik-adik ngan aku skali p kl
flight abah sponsor
bestnya. . .
leh SHOPPING !
rindu BAD !
muaaahx !!!


xoxo
kiss and big hug ;)


Related Posts with Thumbnails